Fitness-Dance szakosztály

A Fitvilág Sportegyesület keretében működik az egyesület Fitness-Dance szakosztálya, ahol a versenyszerűen sportoló gyerekek gyönyörű eredményeket érnek el a versenyeken; ezen kívül tanfolyami edzéseket is tartunk az ovis-, illetve iskolás korcsoport számára.

A kisebbekkel játékos gyakorlatokkal szeretettjük meg a sportot és igyekszünk átadni a mozgás örömét. Az óvodás korosztály számára heti kétszer 60 perces foglalkozást biztosítunk.

Iskolás tanfolyami csoportjainkban – korosztályos bontásban – heti kétszer 90 perces edzések keretében elsősorban az erőnlét és a mozgáskoordináció fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. A gimansztikus alapok elsajátítása mellett lehetőség van akrobatikus elemek gyakorlására airtrack szőnyeg használata mellett.

 

A Fitness-Dance szakosztály edzései...

A haladók és a versenyzők heti 3x-4x edzenek, ahol fitnesz, tánc (balett alapok és koreográfia), akrobatika és mozgáskoordinációs tréningeken vesznek részt szakképzett edzők segítsége mellett. Vezetőedzőnk Bartáné Fekete Annamária (volt RG válogatott edző) által kifejlesztett edzésmódszer alapján zz edzéseken a nyújtás, az erősítés, a mozgáskoordináció, valamint az állóképesség fejlesztése szerves egységet alkot. A gimnasztikus alapok elsajítása mellett az akorbatika képzést szakképzett szertonrász edző irányítja, valamint klasszikus és modern táncpedagógusok segítik egyesületünk munkáját. Az edzésen megtanult hajlékonysági és erőelemeket, gimnasztikus és akrobatikus ugrásokat táncos koreográfiák keretében különböző fitnesz és táncversenyeken tudják tanítványaink bemutatni. A versenyzési lehetőség motivációt biztosít a gyerekek számára. Egyesületünkben lehetőség van – mindenki egyéni erősségének megfelelően – fitnesz dance, akrobatikus tánc, show tánc kategóriákban versenyeni egyéni vagy csapat gyakorlatokkal. Egyesületünk számos dobogós helyezést ért el különböző magyaországi és nemzetközi tánc és fitneszbajnokságon (MTMSZ és a Ritmuscsapatok Orzságos Bajnokságain, a FitKid Országos és Európa Bajnokságon, World Dance Championship nemzetközi versenyén).

Óráinkra minden mozogni vágyó gyermeket várunk!

A legfontosabb számunkra a sport szeretete és a sport örömének átadása, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a sport által nyújtott pozitív lehetőségek felismerése, jobb teljesítőképesség az iskolában, egészségesebb és szebb testalkat, erős izomzat, helyes testtartás kialakítása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Gyere el egy óránkra és próbáld ki magad!

Több helyszín

A Fitvilág SE jelenleg a II. kerületben a Hárshegyi úton  a Montessori Óvoda tornacsarnokában és tánctermében szervez tanfolyamokat óvodás gyermekektől egészen a felső tagozatos tinikig – különböző, tudásszintnek megfelelő csoportokban.

Helyszínek