Fit-Kid szakosztály

A Fitvilág Sportegyesület keretében működik az egyesület Fit-Kid szakosztálya, ahol a versenyszerűen sportoló gyerekek gyönyörű eredményeket érnek el a versenyeken; ezen kívül tanfolyami edzéseket is tartunk az ovis-, illetve iskolás korcsoport számára.

A kisebbekkel játékos gyakorlatokkal szeretettjük meg a sportot és igyekszünk átadni a mozgás örömét.

A haladók és a versenyzők heti 3x-4x edzenek, ahol fitnesz, tánc (balett alapok és koreográfia), akrobatika és mozgáskoordinációs tréningeken vesznek részt. Az edzéseken a nyújtás, az erősítés, a mozgáskoordináció, valamint az állóképesség fejlesztése szerves egységet alkot.

A Fit-Kidről

A Magyarországon Béres Alexandra nevével fémjelezve elért felnőtt fitnesz sikeren felbuzdulva a világon először a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) álmodott és valósított meg egy gyerekeknek szervezett fitnesz versenyrendszert, hogy a gyermekek is minél korábban megismerjék a sportágat és megszeressék ezt a mozgásformát.
A Fit Kid versenyrendszer 1997-ben indult, azóta részletes szabálykönyve, kialakult versenyrendszere, mozgásanyaga van. A sportág különleges jellegét és egyedi megjelenési formáját mozgásanyagának sokszínűsége adja: a talajtorna (akrobatika), az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, megteremtve ezáltal a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

Óráinkra minden mozogni vágyó gyermeket várunk!

A legfontosabb számunkra a sport szeretete és a sport örömének átadása, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a sport által nyújtott pozitív lehetőségek felismerése, jobb teljesítőképesség az iskolában, egészségesebb és szebb testalkat, erős izomzat, helyes testtartás kialakítása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Gyere el egy óránkra és próbáld ki magad!

Több helyszín

A Fitvilág SE jelenleg a II. kerületben a Hárshegyi úton  a Montessori Óvodában és a Lauder Iskolában szervez tanfolyamokat óvodás gyermekektől egészen a felső tagozatos tinikig – különböző, tudásszintnek megfelelő csoportokban.

Helyszínek
error: Content is protected !!