MOZOGJ VELÜNK!

Egyesületünk a FITVILÁG – Az egészséges budai családokért! Sportegyesület (FITVILÁG SE) 2014. végén alakult a rendszeres testedzés és az egészséges életmód népszerűsítésének célul tűzése mellett. Egyesületünk a gyermekeink által gyakorolt, rendkívül dinamikusan fejlődő sportág, a Fit-Kid köré szerveződve indult útnak. A Fit-Kid (gyermek fitnesz)  a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) által 1997-ben a talajtorna, a ritmikus gimnasztika, az aerobik és a tánc elemeiből kialakított – önálló szabálykönyvvel és versenyrendszerrel rendelkező –  a gyermekek által rendkívül kedvelt mozgásforma, amely a tehetséges gyerekeknek biztosított versenyzési lehetőségek mellett, a gyerekek széles tömegeihez juttatja el a mozgás, a tánc örömét.

Az egyesületünk célja, hogy minél jobb feltételeket biztosítsunk a gyerekek sportolásához és egy igazi összetartó közösséget hozzunk létre. A Fit-Kid szakosztály keretében versenyző gyerekek ezidáig számos rangos, országos és nemzetközi versenyen szerepeltek, és szereztek dobogós helyezéseket. A versenyszerű edzéseken felül tanfolyami edzéseket tartunk az ovis és iskolás korosztály számára heti rendszerességgel. Rögbi szakosztályunk Maglódon edzi csapatát, illetve Budán foglalkozik az utánpótlás képzésével. A gyerekek Fit-Kid edzéseinek támogatásán és szervezésén túl, nemcsak a gyermekek, hanem az egész család testedzésének a támogatását is szeretnénk elérni. A szülők bevonásával futó, női torna és modern tánc, vitorlás szakosztályt is szervezünk és egyéb az egészséges életmód népszerűsítését célzó rendezvények, családi napok rendezésében veszünk részt.

A Fitvilág Sportegyesülettel könnyű mozgásban maradni. Rendezvényeinket magas színvonalon tartjuk, s célunk, hogy kicsitől a nagyig mindenki jól érezze magát.
Programok

A Fit-Kidről A Magyarországon Béres Alexandra nevével fémjelezve elért felnőtt fitnesz sikeren felbuzdulva a világon először a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) álmodott és valósított meg egy gyerekeknek szervezett fitnesz versenyrendszert, hogy a gyermekek is minél korábban megismerjék a sportágat és megszeressék ezt a mozgásformát. A Fit Kid versenyrendszer 1997-ben indult, azóta részletes szabálykönyve, kialakult versenyrendszere, mozgásanyaga van. A sportág különleges jellegét és egyedi megjelenési formáját mozgásanyagának sokszínűsége adja: a talajtorna (akrobatika), az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, megteremtve ezáltal a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

tovább

Mi a rögbi? 

A rögbi olyan csapatsport, amelynek keretében két együttes mérkőzik egymás ellen azzal a céllal, hogy a tojás alakú labdát minél többször juttassa el a másik fél célvonalára, illetve azon túlra, vagy átrúgja azt a rivális kapujának felső szárai között.

Mára  profi sporttá vált, sőt megszületett a női rögbi is. A XXI. században pedig – a hetes változat révén – ismét olimpiai sporttá vált.

tovább

error: Content is protected !!