MOZOGJ VELÜNK!

Egyesületünk a FITVILÁG – Az egészséges budai családokért! Sportegyesület (FITVILÁG SE) 2014. végén alakult a rendszeres testedzés és az egészséges életmód népszerűsítésének célul tűzése mellett. Egyesületünk a gyermekeink által gyakorolt gyermek fitnesz, illetve az ehhez kapcsolódó akrobatika és táncoktatás köré szerveződve indult útnak. Az egyesületünk által a gyermekek számára nyújtott edzésmunka egyszerre biztosítja a gimnasztikus alapok, a tánc, az aerobick és az akrobatika alapelemeinek az elsajátítását. Ez a gyermekek által rendkívül kedvelt mozgásforma a tehetséges gyerekeknek biztosított versenyzési lehetőségek mellett, a gyerekek széles tömegeihez juttatja el a mozgás, a tánc örömét.

Az egyesületünk célja, hogy minél jobb feltételeket biztosítsunk a gyerekek sportolásához és egy igazi összetartó közösséget hozzunk létre. A Fitness-Dance szakosztály keretében versenyző gyerekek ezidáig számos rangos, országos és nemzetközi versenyen szerepeltek, és szereztek dobogós helyezéseket. A versenyszerű edzéseken felül tanfolyami edzéseket tartunk az ovis és iskolás korosztály számára heti rendszerességgel. Rögbi szakosztályunk Maglódon edzi csapatát. A gyerekek edzéseinek támogatásán és szervezésén túl, nemcsak a gyermekek, hanem az egész család testedzésének a támogatását is szeretnénk elérni. A szülők bevonásával szabadidősport, vitorlás szakosztályt is szervezünk és egyéb az egészséges életmód népszerűsítését célzó rendezvények, családi napok rendezésében veszünk részt.

 

A Fitvilág Sportegyesülettel könnyű mozgásban maradni. Rendezvényeinket magas színvonalon tartjuk, s célunk, hogy kicsitől a nagyig mindenki jól érezze magát.
Programok

A Fitnessről

A fitnesz (gyakran angolosan: fitness) olyan életforma, amely a jó fizikai erőnlétet, a szív, a tüdő és a vérkeringés tartós teljesí­tő­ké­pes­sé­gé­nek fejlesztését, az egészséges életmódot és az esztétikus külsőt helyezi előtérbe. A wellnesstől alapvetően az különbözteti meg, hogy nagyobb szerepet kap benne az aktív, sportos időtöltés. Az 1990-es évek közepén fitneszvilágbajnoki címet szerzett Béres Alexandra szerint: „A fitness elsősorban optimális fizikai és pszichikai működési harmóniát, szociális alkalmazkodóképességet, a mindennapok optimális cselekvő- és teljesítőképességét jelenti. Állapot, mozgalom és életforma.” A gyermekek számára biztosított fitnesz edzéseken célunk az egészséges életmód, a mozgás megszerettetése és egy olyan mozgásanyag és kultúra átadása a gyerekek számára, amely jó erőnlétet, magas szintű koordinációt, erőt és rugalmasságot biztosít.

tovább

Mi a rögbi? 

A rögbi olyan csapatsport, amelynek keretében két együttes mérkőzik egymás ellen azzal a céllal, hogy a tojás alakú labdát minél többször juttassa el a másik fél célvonalára, illetve azon túlra, vagy átrúgja azt a rivális kapujának felső szárai között.

Mára  profi sporttá vált, sőt megszületett a női rögbi is. A XXI. században pedig – a hetes változat révén – ismét olimpiai sporttá vált.

tovább