Rögbi szakosztály

Fekete Oroszlánok Rögbi Klub

A Fitvilág Sportegyesület keretében működik a FEKETE OROSZLÁNOK RÖGBI KLUB, az egyesület Rögbi szakosztálya, ahol kicsitől a nagyig  vesznek részt gyerekek a tanfolyami edzéseken. Célunk, hogy toborzóprogramok által felfedezzük a jövő tehetségeit a rögbi sportban.

A maglódi füvespályás edzéseink mellett monori és budai helyszíneken tartunk edzéseket.

TEKINTSD MEG ÓRARENDÜNKET!

2013-ban végeztem a Testnevelési Egyetem Msc Rekreáció Szakán. Tanulmányaimat befejezve egy monori általános iskolában helyezkedtem el testnevelőként.

A Testnevelési Egyetemen egy választható tantárgy keretén belül ismerkedtem meg a rögbivel. 2013-tól nagy változás történt a magyar rögbiben, hiszen elindult az úgynevezett GIR program (Get Into Rugby) ami az utánpótlás tömegbázis növelésére irányult. A GIR program kapcsán kezdtem meg saját csapatom tömegbázisát kiépíteni és az iskolai tanítás révén a nevelő intézetes gyermekek sportintegrációját elkezdeni.

Péczely Ákos

szakosztályvezető

Gayan Vindika

Gayan Vindika

Koltai Péter Balázs

Koltai Péter Balázs

Szigeti Erika

Szigeti Erika

Szeretnél jobban képbe kerülni a hetes rögbivel, vagy Klubunkkal ismerkednél?

Töltsd le rövid bemutatkozó anyagunkat

A HETES RÖGBI,

 

mellyel szakosztályunk kel és fekszik

 

Adam Haig skót hentes ötlete alapján 1883-ban kezdték játszani, egy labdarúgó pálya méretével arányos területen, egy csapat hét főből állt, míg maga a küzdelem 7 perces félidőkkel zajlott.
A játék nagyon gyors, látványos, és hihetetlen fizikai igénybevétellel jár. Három tolongásjátékos van egy csapaton belül, a futó játékosoknak nagy terület adott a támadásokhoz.

A rögbiről

A rögbinek több fajtája van. Magyarországon az „uniós”, azaz a 15 fős változat terjedt el, melytől az amerikai foci 19. század második felében vált le.

Próbáld ki magad a Fitvilág SE - Fekete Oroszlánok Rögbi Klub csapatában!

Gyere el egy óránkra és próbáld ki magad.