Mint azt múltkori bejegyzésünkben olvashattátok, idén Pöstyén ad otthont a Rugby Európa bajnokságnak. Az U18-as magyar junior válogatottban a Fekete Oroszlánok Rögbi Klub 3 tagja is helyet kapott, míg az erőnléti edző szerepét Péczely Ákos, a rögbi szakosztályunk vezetője tölti be.

Húsvét vasárnap Moldávia volt az ellenfél, mely ellen csodálatos öröm rögbit játszott a magyar válogatott Richie Williams vezetésével…

Rögbi EB

Az utolsó, szombati felkészülő edzést az esztergomi RCH pályán tartotta az u18-as válogatott, majd elindultak az EB színhelyére. A 26 játékos közel 500 db új szövetségi öltözetet vitt magával (kimenő, edzőfelszerelés, meccs mezek) a nyolc napos tornára.
2 órás buszozás után megérkezett a csapat Pöstyénbe, mely meseszép kisváros rengeteg szállodával, folyócskával, parkokkal, kastélyokkal és egy top minőségű stadionnal.

Húsvét vasárnap egy kőkemény ellenféllel, Moldova csapatával mérték össze tudásukat a fiúk, s példátlan győzelmet arattak: MAGYARORSZÁG-MOLDÁVIA 71:0

Nemcsak az eredmény példátlan, hanem a játékstílus, a csapatszellem, az összefogás felemelő élménye az, ami új távlatokat nyithat meg a magyar rögbi számára.  Szédületes, fegyelmezett játékkal mutatkoztak be a fiúk. A védővonal nyomása a második félidőben sorozatos hibákra kényszerítette az ellenfelet, így szinte szerelés nélkül kapták meg a labdákat, melyből gyors és rendezett támadójátékkal tudtak pontokat szerezni. Azért maradt izgalom a végére, a magyar csapat emberhátrányba került egy rosszul időzített szerelés miatt. A moldávok hosszú perceket töltöttek az 5 méteres vonalnál és próbálták megszerezni becsületpontjukat, de a magyar fiúk helytálltak, s levédtek minden kísérletet.

Megérdemelt győzelem, csak így tovább! Gratulálunk!
 

forrás: Magyar Rögbi Szövetség