Véget ért a Confrence2 Rögbi Európa Bajnokság Pöstyénben. A 8 napos versenysorozat tartogatott izgalmakat az U18-as magyar rögbi válogatott számára: fergeteges kezdés után izgalmas fordulatokkal teli időszak kezdődött, melyet végül egy jól megérdemelt EB bronzérem koronázott meg.

Fekete Oroszlánok Rögbi Klub- junior EB U18

Mint azt már korábbi bejegyzésünkben említettük, az U 18-as válogatottban hárman is (Golej Márton, Makai Viktor, Zsíros Zoltán) helyet kaptak a Fekete Oroszlánok Rögbi Klubból, míg a csapat erőnléti edzőjeként Péczely Ákos tartott.

A hazánknak kedvező, Magyarország – Moldávia mérkőzést követően két pihenőnap, majd a Svájc ellen vívott mérkőzés következett. Sajnos sem a korai versenyidőpont, sem a hideg, jeges szél nem kedvezett fiatal válogatottunknak. Bár az első félidőben kiegyenlített volt a mérkőzés, a második félidőben a lendület alább hagyott, és a magyar fiúk nem igazán tudták megszerezni a labdákat. A svájciak általi sok támadás ellen húsz percig keményen tartotta magát a magyar csapat, de végül átszakadt a gát, Svájc győzedelmeskedett.

Ismét két nap pihenő, majd a versenysorozat zárómérkőzései következtek. A magyar csapat végül a horvát válogatott ellen küzdött a bronzéremért, melyet hatalmas sikert aratva végül megszereztek. A horvát válogatott legyőzése eddig nem sikerült magyar csapatnak, így az április 22.-ei mérkőzés történelminek is mondható. A végső, 15:13-as eredménynek, s a magyar csapat rendkívüli teljesítményének köszönhetően a Magyar U18-as Rögbi válogatott EB bronzérmes lett. Gratulálunk, fiúk!

 

forrás: Magyar Rögbi Szövetség