Március 26.-án megrendezésre került a XV. Tisza Trophy Mándokon. A 3 napos hosszú hétvégén 15 rögbi klub 50 ifjú magyar játékosa szerepelt, 5000 rögbi-barát követő előtt, és összesen 118 pontot szereztünk.

A most alakuló válogatottunk kiváló játékkal győzedelmeskedett a végig keményen harcoló ukrán csapat ellen, így joggal mondhatjuk: fényes jövő elé nézhetünk ezekkel a fiúkkal.

Az eseményre a RÖGBI nagy sikerű októberi bemutatkozása után ismét Mándokon került sor.

A rendkívül vendégszerető nyírségi városka jó emlékeket idéz, hiszen tavaly ősszel Richie Williams irányításával Magyarország felnőtt csapata briliáns játékkal győzte le itt Dániát.

Richie Williams, a magyar rögbi igazgatója és az U18-as válogatott szakmai vezetője is egyben, s a hétvégi pazar győzelem után joggal bízhatunk a jó folytatásban. Válogatottjaink pénteken és szombaton edzésekkel készültek a vasárnapi mérkőzésekre, megmérettetésre.

Ez a márciusi hétvége kulcsfontosságú volt az Európa bajnokságon vesz résztvevő U18-as magyar rögbi válogatott számára, hiszen a fiúkra nyolc csapatos,  kemény torna vár. 2017. április 15-e és 22-e között Pöstyénben (Szlovákia), a mieink mellett Moldávia, Szerbia, Horvátország, Izrael, Bulgária, Svájc, Szlovákia küzd majd a csoport győzelemért. Az 1999-2000-ben született játékosokból álló csapat tavaly november óta készül, a bő keretből végül 26 játékos utazik majd az EB-re.

A válogatott keret 15 klub játékosaiból áll, s a Fekete Oroszlánok Rögbi Klub versenyzőiből 5 fő: Szekeres Zsombor, Golej Márton, Makai Viktor, Zsíros Zoltán és Farkas Álmos erősítette a válogatottat. Péczely Ákos pedig, a Fitvilág SE rögbi szakosztályának vezetője a válogatott technikai vezetőjeként és erőnléti edzőjeként segítette a versenyzők eredményességét.

Az esztergomi, százhalombattai, székesfehérvári, velencei, tárnoki, szegedi, budapesti, szentesi, nagykőrösi, kecskeméti,  maglódi, érdi rögbi egyesületek munkáját dicséri a remek játékosállomány.

A 33-as keret:

Tolongás:

Mészáros Attila, Erős Regő, Plattmann Dániel, Rácz Regő,  Sőlősi Dáriusz, Visi Balázs, Lovasi Gergő, Erdélyi Zsombor, Martonosi Dávid, Varga Ármin, Zilcsák Patrik, Perlaki Márton, Nyerges Ádám, Szőke Szabolcs, Takács Dániel, Zsíros Zoltán, Golej Márton, Nagy Szilárd, Kiss Gyula, Őri Dániel

Háromnegyed

Tuskán Zsombor, Mándoki Martin, Sovány Erhard, Nagyszombati Zoltán, Suiogan Tímár, Farkas Nándor, Pataki Patrik, Makai Viktor, Sztojka Renátó, Szobácsi Callum Seth, Ambrus Gergő, Fehér Krisztofer, Jakab Márk

A szakmai stáb:

Richard Williams vezető edző, Péczely Ákos technikai vezető, erőnléti edző, Sölösi László edző, Tóth Sándor edző

A vasárnapi U16-os ukrán-magyar ütközet fergeteges, 73:0 magyar győzelemmel zárult. Csak így tovább fiúk, ezúton is gratulálunk a sikerekhez!

Ha tetszik a rögbi, mint sportág, ha szívesen ismerkednél vele, ha unod a kerek labdát, de szívesen játszanál csapatban, gyere el egy rögbi edzésre Maglódra és próbáld ki magad.

forrás: rugby.hu