Békéscsaba – a tavaszi fit-kid versenysorozat sikeres állomása

Mentés

Mentés

2017. április 8.-án, szombaton Békéscsabán mérték össze tudásukat a Fit-Kid versenyzők az Aerofit DSE által, a Fit-Kid A osztály csoportos és B osztály egyéni versenyzői számára megrendezett országos Grand Prix-n.

Mentés

Mentés

fit-kid GRand Prix Békéscsaba

Mayer Evelin -Békéscsaba Országos Fit-Kid verseny

 

Mentés

Mentés

A Szent István Egyetem tornacsarnokában természetesen a Fitvilág SE versenyzői is indultak egyéni és csoportos versenyszámaikkal. Joggal lehetünk büszkék rájuk, hiszen ismét nagyon szép eredményeket értek el a tavaszi versenysorozatban, a rengeteg gyakorlás és az edzők, versenyzők áldozatos munkája megtérült ismét.

A nagy távolságra való tekintettel már pénteken lementek Békéscsabára versenyzőink és a családtagok, hogy felkészülten várják a verseny napját.
Köszönjük a szurkolást azoknak, akik eljöttek Békéscsabára, vagy akik távolról drukkolva, a közösségi csatornákat figyelve versenyzőinkért szorítottak!
Külön köszönet az edzőknek, Bartáné Fekete Annamáriának, Csekő Szandrának, Kovács Sárinak és Bilics Bencének a felkészítésért, a sok munkáért és biztatásért!

Mentés

Mentés

A Fitvilág SE eredményei a békéscsabai versenyt zárva:

B egyéni kategóriában: 

1. Korcsoport: Udvardi Anna 6. hely
4. Korcsoport: Mayer Evelin 1. hely, Jackson Szofi 4. hely

A csapat:

1. Korcsoport Duó: Magic 2. hely (Győrfi-Tóth Emese, Ralovich Milla)
1. Korcsoport Kiscsapat: Jungle 1. hely (Győrfi-Tóth Emese, Ralovich Milla, Sándor Kira)
1. Korcsoport Nagycsapat: Abba 4. hely (Jakubász Janka, Győrfi-Tóth Emese, Mihalek Hanna, Ralovich Milla, Sándor Kira)

A fit-kid versenyrendszerről:

fit-kid Grand Prix Békéscsaba

Magic 2-Békéscsaba Országos Fit-Kid verseny

A Fit Kid versenyrendszer 1997-ben indult, azóta részletes szabálykönyve, kialakult versenyrendszere, mozgásanyaga van. A sportág különleges jellegét és egyedi megjelenési formáját mozgásanyagának sokszínűsége adja: a talajtorna (akrobatika), az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, megteremtve ezáltal a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

A Fit-Kid versenyeken a résztvevők korosztályonként, életkoruknak megfelelő koreográfiák keretében, zenére hajtják végre a gyakorlatokat, amelyek akrobatikus, hajlékonysági és erőelemeket, valamint gimnasztikus és akrobatikus ugrásokat tartalmaznak. Az edzések mellett országos és nemzetközi versenyeken vehetnek részt a gyermekek. Ugyanakkor nemcsak a versenyezni kívánó gyerekek, hanem az örömteli mozgást, tornát és táncot kereső fiúk és lányok is részt tudnak venni az edzéseken már óvodás kortól.

A Fit Kid mozgalom az elmúlt 18 év alatt széles támogatottságra talált Magyarországon, ahol jelenleg 16 városban, 22 sportegyesületben, több mint 3000 gyerek foglalkozik a Fit Kid-del, melyből 600 fő rendszeresen versenyzik.

A magyarok által kialakított és bevezetett Fit Kid versenyrendszer nemzetközileg is komoly elismertséggel bír. 1999 novemberében sor került az első nemzetek közötti Fit Kid versenyre Barcelonában, majd Magyarország, Szerbia, Izland, Malaga és Olaszország adott otthont a Fit-Kid bajnokságoknak. 2007-ben Malajziában került megrendezésre az I. Fit Kid Világbajnokság, ahol természetesen kiváló eredményeket értek el a magyar Fit-kid versenyzők.

De mi az a Fit-Kid?

A Magyarországon Béres Alexandra nevével fémjelezve elért felnőtt fitnesz sikeren felbuzdulva a világon először a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) álmodott és valósított meg egy gyerekeknek szervezett fitnesz versenyrendszert, hogy a gyermekek is minél korábban megismerjék a sportágat és megszeressék ezt a mozgásformát.

A Fitvilág SE  Budapesten több helyszínen szervez tanfolyamokat óvodás gyermekektől egészen a felső tagozatos tinikig – különböző, tudásszintnek megfelelő csoportokban –  Fekete Annamária vezetőedző irányítása alatt.

A kisebbeknek játékos gyakorlatokkal igyekszünk átadni a mozgás örömét. A haladók és a versenyzők heti 3x-4x edzenek, ahol fitnesz, tánc (balett alapok és koreográfia), akrobatika és mozgáskoordinációs tréningeken vesznek részt. Az általunk szervezett edzéseken a nyújtás, az erősítés, a mozgáskoordináció, valamint az állóképesség fejlesztése szerves egységet alkot. A legfontosabb számunkra a sport szeretete és a sport örömének átadása, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a sport által nyújtott pozitív lehetőségek felismerése, jobb teljesítőképesség az iskolában, egészségesebb és szebb testalkat, erős izomzat, helyes testtartás kialakítása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Fit-Kid óráinkra minden mozogni vágyó gyermeket várunk!

A képeket itt tudod megnézni

 

Mentés

Mentés