2017. április 1.-én a New Top Talent által megrendezett Országos Grand Prix-n vettünk részt Szolnokon. Az Országos Fit-Kid Bajnokságon az A kategória egyéni-, valamint a B kategória csoportos versenyzői mérették meg magukat.

A Fitvilág SE versenyzői több kategóriában is indultak. Délelőtt A kategóriás egyéni versenyzőink, délután B kategóriás csapataink versenyeztek, a szülők, barátok lelkesen drukkoltak. A verseny alatt lányaink kipróbálták az élő videó közvetítést is, mindenki nagyon jól szórakozott. Az igazi áprilisi, bolondos interjúk közben a verseny hangulatáról és a különböző produkciókról is képet kaptak a nézők. 🙂

Köszönjük a szurkolást azoknak, akik eljöttek Szolnokra, vagy akik az figyelve a híreket versenyzőinkért szorítottak!
Külön köszönet az edzőknek a felkészítésért, a sok munkáért és biztatásért!

Mentés

Mentés

A Fitvilág SE eredményei a hosszú, kemény mezőnnyel spékelt nap után:

A egyéni: 

  • II. Korcsoport: Jakubász Janka 5. Hely
  • III. Korcsoport: Mihalek Hanna 2. Hely, Györfi-Tóth Emese 4. Hely, Ralovich Milla 5. Hely
  • IX. korcsoport: Wagner Dorka 4. Hely

 

B csapat:

  • I. Korcsoport nagycsapat: Flamenco 5. Hely (Mezey Zita, Salgó Emma, Lakatos Lilla, Zöldi Alíz, Kopari Tekla)
  • I. Korcsoport duó: Varazsceruza 4. Hely (Sasvari Fedra, Sükösd Natália Sára)
  • II. Korcsoport kiscsapat: Gyémántrablók 6. Hely (Mayer Evelin, Jackson Szofi, Ribet Natália, Zsolnai Boróka)

 

B csapat:

  • II. Korcsoport nagycsapat: Sherlock és Watson 2. Hely (Don Dávid, Ribet Natália, Radvanyi Nóri, Le Maire Lidia, Szentiványi Eszter, Ócsag Blanka)
  • II. Korcsoport nagycsapat: Sweet dream 7. Hely (Jackson Szofi, Mayer Evelin, Ócsag Emma, Zsolnai Boróka, Vidor Hanna, Demeter Nóri)

 

A fit-kid versenyrendszerről:

Fit-Kid Országos Bajnokság Szolnok

A Fit Kid versenyrendszer 1997-ben indult, azóta részletes szabálykönyve, kialakult versenyrendszere, mozgásanyaga van. A sportág különleges jellegét és egyedi megjelenési formáját mozgásanyagának sokszínűsége adja: a talajtorna (akrobatika), az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, megteremtve ezáltal a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

A Fit-Kid versenyeken a résztvevők korosztályonként, életkoruknak megfelelő koreográfiák keretében, zenére hajtják végre a gyakorlatokat, amelyek akrobatikus, hajlékonysági és erőelemeket, valamint gimnasztikus és akrobatikus ugrásokat tartalmaznak. Az edzések mellett országos és nemzetközi versenyeken vehetnek részt a gyermekek. Ugyanakkor nemcsak a versenyezni kívánó gyerekek, hanem az örömteli mozgást, tornát és táncot kereső fiúk és lányok is részt tudnak venni az edzéseken már óvodás kortól.

A Fit Kid mozgalom az elmúlt 18 év alatt széles támogatottságra talált Magyarországon, ahol jelenleg 16 városban, 22 sportegyesületben, több mint 3000 gyerek foglalkozik a Fit Kid-del, melyből 600 fő rendszeresen versenyzik.

A magyarok által kialakított és bevezetett Fit Kid versenyrendszer nemzetközileg is komoly elismertséggel bír. 1999 novemberében sor került az első nemzetek közötti Fit Kid versenyre Barcelonában, majd Magyarország, Szerbia, Izland, Malaga és Olaszország adott otthont a Fit-Kid bajnokságoknak. 2007-ben Malajziában került megrendezésre az I. Fit Kid Világbajnokság, ahol természetesen kiváló eredményeket értek el a magyar Fit-kid versenyzők. A Fit-Kid verseny szabályairól itt olvashatsz.

De mi az a Fit-Kid?

A Magyarországon Béres Alexandra nevével fémjelezve elért felnőtt fitnesz sikeren felbuzdulva a világon először a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) álmodott és valósított meg egy gyerekeknek szervezett fitnesz versenyrendszert, hogy a gyermekek is minél korábban megismerjék a sportágat és megszeressék ezt a mozgásformát.

A Fitvilág SE  Budapesten több helyszínen szervez tanfolyamokat óvodás gyermekektől egészen a felső tagozatos tinikig – különböző, tudásszintnek megfelelő csoportokban –  Fekete Annamária vezetőedző irányítása alatt.

A kisebbeknek játékos gyakorlatokkal igyekszünk átadni a mozgás örömét. A haladók és a versenyzők heti 3x-4x edzenek, ahol fitnesz, tánc (balett alapok és koreográfia), akrobatika és mozgáskoordinációs tréningeken vesznek részt. Az általunk szervezett edzéseken a nyújtás, az erősítés, a mozgáskoordináció, valamint az állóképesség fejlesztése szerves egységet alkot. A legfontosabb számunkra a sport szeretete és a sport örömének átadása, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a sport által nyújtott pozitív lehetőségek felismerése, jobb teljesítőképesség az iskolában, egészségesebb és szebb testalkat, erős izomzat, helyes testtartás kialakítása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Fit-Kid óráinkra minden mozogni vágyó gyermeket várunk!

A képeket itt tudod megnézni

 

Mentés

Mentés