Táncos hétvége, szép eredmények

Balatonfüreden jártunk

Április 30.-án vasárnap Balatonfüredre mentünk dance kategóriás versenyzőinkkel, hogy összemérjék tudásukat a Balaton Fitness SE által megrendezett Nyugat-Magyarországi Dance és Dance show versenyen, a I. Balaton Kupán.

 

 

A versenyt megelőző napon a szokásos délelőtti edzésen túl, egy igazán mozgalmas, lendülettel teli tánc workshoppal készültek versenyzőink, ezzel is ünnepeltük a tánc világnapját. A jó hangulatért, és a mindent átmozgató, lendületes délutánért külön köszönet Béla Király Offical!

A vasárnapi fürdei dance versenyen 17 egyéni versenyzőnk és 4 csapatunk lépett színpadra.

Minden versenyzőnek gratulálunk! Köszönjük az edzők, Fekete Annamaria és Csekő Alexandra munkáját!

Versenyzőnknek, Vidor Hannának pedig Boldog Szülinapot kívánunk!

Mentés

Mentés

A Fitvilág SE dance kategóriás versenyzőinek eredményei a következők:

Dance: 

2. a korcsoport: Kopári Tekla 5. hely
2. b korcsoport: Mezey Zita 3. hely, Salgó Emma 4. hely

4. korcsoport: Vidor Hanna 3. hely, Kellermayer Rozina 6. hely
6. korcsoport: Radványi Nóri 1. hely
8. korcsoport: Karsai Lili 2. hely

 

Dance show:

1. korcsoport: Bimba bum 2. hely, Hepehupa 5. hely
2. Korcsoport: Flamenco 5. hely

A fit-kid versenyrendszerről:

Balatonfüred fit-kid dance verseny 09

Balatonfüred fit-kid dance verseny 09

A Fit Kid versenyrendszer 1997-ben indult, azóta részletes szabálykönyve, kialakult versenyrendszere, mozgásanyaga van. A sportág különleges jellegét és egyedi megjelenési formáját mozgásanyagának sokszínűsége adja: a talajtorna (akrobatika), az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, megteremtve ezáltal a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

A Fit-Kid versenyeken a résztvevők korosztályonként, életkoruknak megfelelő koreográfiák keretében, zenére hajtják végre a gyakorlatokat, amelyek akrobatikus, hajlékonysági és erőelemeket, valamint gimnasztikus és akrobatikus ugrásokat tartalmaznak. Az edzések mellett országos és nemzetközi versenyeken vehetnek részt a gyermekek. Ugyanakkor nemcsak a versenyezni kívánó gyerekek, hanem az örömteli mozgást, tornát és táncot kereső fiúk és lányok is részt tudnak venni az edzéseken már óvodás kortól.

A Fit Kid mozgalom az elmúlt 18 év alatt széles támogatottságra talált Magyarországon, ahol jelenleg 16 városban, 22 sportegyesületben, több mint 3000 gyerek foglalkozik a Fit Kid-del, melyből 600 fő rendszeresen versenyzik.

A magyarok által kialakított és bevezetett Fit Kid versenyrendszer nemzetközileg is komoly elismertséggel bír. 1999 novemberében sor került az első nemzetek közötti Fit Kid versenyre Barcelonában, majd Magyarország, Szerbia, Izland, Malaga és Olaszország adott otthont a Fit-Kid bajnokságoknak. 2007-ben Malajziában került megrendezésre az I. Fit Kid Világbajnokság, ahol természetesen kiváló eredményeket értek el a magyar Fit-kid versenyzők.

De mi az a Fit-Kid?

A Magyarországon Béres Alexandra nevével fémjelezve elért felnőtt fitnesz sikeren felbuzdulva a világon először a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) álmodott és valósított meg egy gyerekeknek szervezett fitnesz versenyrendszert, hogy a gyermekek is minél korábban megismerjék a sportágat és megszeressék ezt a mozgásformát.

A Fitvilág SE  Budapesten több helyszínen szervez tanfolyamokat óvodás gyermekektől egészen a felső tagozatos tinikig – különböző, tudásszintnek megfelelő csoportokban –  Fekete Annamária vezetőedző irányítása alatt.

A kisebbeknek játékos gyakorlatokkal igyekszünk átadni a mozgás örömét. A haladók és a versenyzők heti 3x-4x edzenek, ahol fitnesz, tánc (balett alapok és koreográfia), akrobatika és mozgáskoordinációs tréningeken vesznek részt. Az általunk szervezett edzéseken a nyújtás, az erősítés, a mozgáskoordináció, valamint az állóképesség fejlesztése szerves egységet alkot. A legfontosabb számunkra a sport szeretete és a sport örömének átadása, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a sport által nyújtott pozitív lehetőségek felismerése, jobb teljesítőképesség az iskolában, egészségesebb és szebb testalkat, erős izomzat, helyes testtartás kialakítása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Fit-Kid óráinkra minden mozogni vágyó gyermeket várunk!

A képeket itt tudod megnézni

 

Mentés

Mentés