Fergeteges fit-kid szezonzáró – Kiskunhalas

Szombaton a tavaszi versenyszezon utolsó Fit-kid versenyén vettünk részt Kiskunhalason. A Halas Fitness szervezésében megrendezett országos versenyen a Fit-Kid “B” kategóriás egyéni versenyzők és a Fit-Kid “A” kategóriás csapatok mérték össze tudásukat.

A verseny méltó zárás volt a tavaszi versenyszezonnak, s kedvezett a Fitvilág SE csapatversenyzőinek is: Az “A kategória” csapatversenyében a Magic duó (Győrfi-Tóth Emese, Ralovich Milla), és a Jungle trió (Győrfi-Tóth Emese, Ralovich Milla, Sándor Kira) első helyezést ért el és egyben a versenyévad grand prix győztesei lettek. Abba nagycsapatunk (Jakubász Janka, Győrfi-Tóth Emese, Mihalek Hanna, Ralovich Milla, Sándor Kira) harmadik helyezést ért el.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Külön köszönet az edzőknek a felkészítésért, a sok munkáért és biztatásért!

Mentés

A Fitvilág SE eredményei a küzdelmekkel teli versenynap után:

“B kategóriás” egyéni versenyzőink helyezései:

Udvardi Anna 5. Hely,
Jackson Szofi 3.hely,
Mayer Evelin 6. Hely,
Fasang Júlia 6. Hely

“A kategóriás” csapataink helyezései:

duó: Magic duó 1. Hely
kiscsapat: Jungle trió 1. Hely
nagycsapat: ABBA 3. Hely

A fit-kid versenyrendszerről:

Fit-Kid verseny KiskunhalasA Fit Kid versenyrendszer 1997-ben indult, azóta részletes szabálykönyve, kialakult versenyrendszere, mozgásanyaga van. A sportág különleges jellegét és egyedi megjelenési formáját mozgásanyagának sokszínűsége adja: a talajtorna (akrobatika), az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, megteremtve ezáltal a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

A Fit-Kid versenyeken a résztvevők korosztályonként, életkoruknak megfelelő koreográfiák keretében, zenére hajtják végre a gyakorlatokat, amelyek akrobatikus, hajlékonysági és erőelemeket, valamint gimnasztikus és akrobatikus ugrásokat tartalmaznak. Az edzések mellett országos és nemzetközi versenyeken vehetnek részt a gyermekek. Ugyanakkor nemcsak a versenyezni kívánó gyerekek, hanem az örömteli mozgást, tornát és táncot kereső fiúk és lányok is részt tudnak venni az edzéseken már óvodás kortól.

A Fit Kid mozgalom az elmúlt 18 év alatt széles támogatottságra talált Magyarországon, ahol jelenleg 16 városban, 22 sportegyesületben, több mint 3000 gyerek foglalkozik a Fit Kid-del, melyből 600 fő rendszeresen versenyzik.

A magyarok által kialakított és bevezetett Fit Kid versenyrendszer nemzetközileg is komoly elismertséggel bír. 1999 novemberében sor került az első nemzetek közötti Fit Kid versenyre Barcelonában, majd Magyarország, Szerbia, Izland, Malaga és Olaszország adott otthont a Fit-Kid bajnokságoknak. 2007-ben Malajziában került megrendezésre az I. Fit Kid Világbajnokság, ahol természetesen kiváló eredményeket értek el a magyar Fit-kid versenyzők.

De mi az a Fit-Kid?

A Magyarországon Béres Alexandra nevével fémjelezve elért felnőtt fitnesz sikeren felbuzdulva a világon először a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) álmodott és valósított meg egy gyerekeknek szervezett fitnesz versenyrendszert, hogy a gyermekek is minél korábban megismerjék a sportágat és megszeressék ezt a mozgásformát.

A Fitvilág SE  Budapesten több helyszínen szervez tanfolyamokat óvodás gyermekektől egészen a felső tagozatos tinikig – különböző, tudásszintnek megfelelő csoportokban –  Fekete Annamária vezetőedző irányítása alatt.

A kisebbeknek játékos gyakorlatokkal igyekszünk átadni a mozgás örömét. A haladók és a versenyzők heti 3x-4x edzenek, ahol fitnesz, tánc (balett alapok és koreográfia), akrobatika és mozgáskoordinációs tréningeken vesznek részt. Az általunk szervezett edzéseken a nyújtás, az erősítés, a mozgáskoordináció, valamint az állóképesség fejlesztése szerves egységet alkot. A legfontosabb számunkra a sport szeretete és a sport örömének átadása, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a sport által nyújtott pozitív lehetőségek felismerése, jobb teljesítőképesség az iskolában, egészségesebb és szebb testalkat, erős izomzat, helyes testtartás kialakítása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Fit-Kid óráinkra minden mozogni vágyó gyermeket várunk!

A képeket itt tudod megnézni

 

Mentés

Mentés