Nemcsak a Húsvét közeledik rohamosan, de a 8 napos Rögbi Európa Bajnokság is, melynek most Pöstyén ad otthont. A magyar U18-as válogatottba rögbi szakosztályunk, a Fekete Oroszlánok Rögbi Klub játékosai (Zsíros Zoltán, Golej Márton, Makai Viktor) is bekerültek, míg a válogatott csapat szakmai stábjával Péczely Ákos szakosztályvezetőnk tart.

A csapat húsvét szombatján, április 15-én 10 órakor találkozik Esztergomban. Az edzés után Kiss Antal elnök úr adja majd át a címeres válogatott mezeket, és bocsátja útjára a csapatot. A fürdőváros mintegy 150 km-re fekszik Esztergomtól, így kényelmes lesz a buszos utazás is. A Monarchia egyik leghíresebb fürdővárosa, az egykori magyar királyi birtok ma is szépséges település. Virágzó fürdőiben pezsgő élet zajlik, itt aztán fiatal rögbiseink sem fognak tétlenkedni.

16-án, húsvétvasárnap a torna 3. meccsét vívja a válogatottunk. 14.30-kor a fizikailag mindig erős, kemény Moldávia ellen lép pályára junior csapatunk. A győzelem elérését a fiúk szüleiből, barátaiból álló szurkolói csapat is segíti majd  a helyszínen.

Hétfőn, kedden pihenőnap következik. Szerdán,  a Moldávia elleni győzelem esetén a Svájc–Szlovákia meccs győztese vár reánk a középdöntőben, nyilván ez a meccs sem lesz sétagalopp, de ne szaladjunk ennyire előre. A legfontosabb cél a moldávok elleni diadal kivívása.

Az április 19-i játéknapot követően a csütörtök, péntek ismét pihenő nap lesz, majd április 22-én, szombaton a helyosztók és a döntő zárja a tornát.

Izgalmas napok, nagy élmény vár a válogatottra, és joggal bízhatunk a jó szereplésben, hiszen sok munka és tapasztalat áll a fiúk mögött. A magyar rögbi klubok  áldozatos munkája, és a játékosok elszántsága is nagyban hozzájárult a 1999-2000-ben született korosztályos csapat felépítéséhez.

Aki nem tudja személyesen biztatni válogatott fiainkat, az figyelemmel követheti az eseményeket a Rugby Europe TV-n.

Richard Williams a héten kijelölte a 33-as bő keretből a 26 utazó játékost, így az EB csapat:

Mészáros Attila, Erős Regő, Plattmann Dániel, Rácz Regő,  Sőlősi Dáriusz, Visi Balázs, Lovasi Gergő, Erdélyi Zsombor,  Zilcsák Patrik, Perlaki Márton, Nyerges Ádám, Szőke Szabolcs, Zsíros Zoltán, Golej Márton, Nagy Szilárd, Őri Dániel

Tuskán Zsombor, Mándoki Martin, Sovány Erhard, Nagyszombati Zoltán, Suiogan Tímár, Farkas Nándor, Pataki Patrik, Sztojka Renátó, Szobácsi Callum Seth, Ambrus Gergő (kiegészítés: Makai Viktor játékosunkat most utólag hívta be a szövetség, így ő is a válogatottal tart)

A szakmai stáb:

Richard Williams vezető edző, Péczely Ákos technikai vezető, Sölösi László, edző, Tóth Sándor edző, Antal Dénes gyúró

A csapatot Stiglmayer Gábor sportigazgató vezeti.

Hajrá fiúk!

forrás: rugby.hu