Béres Alexandra nevéhez köthető a fitnesz magyarországi ismertsége és első nemzetközi sikere is, aki a Magyar Fitnesz Szövetség versenyzőjeként 1995-ben nyerte meg a Fitness Európa, majd a Világbajnokságot. A felnőtt fitnesz sikeren felbuzdulva, de azon túlmutatva a világon először a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) álmodott és valósított meg egy gyerekeknek szervezett fitnesz versenyrendszert, hogy a gyermekek is minél korábban megismerjék a sportágat és megszeressék ezt a mozgásformát. A Fit Kid mozgalom 1997-ben indult. 1998 óta részletes szabálykönyve, kialakult versenyrendszere, mozgásanyaga van. A Fit Kid arculatát az első szabálykönyv megírásával Göltl Katalin adjunktus és Csábi Ildikó, a Magyar Fitness Szövetség főtitkára alakította ki. A sportág különleges jellegét és egyedi megjelenési formáját mozgásanyagának sokszínűsége adja: a talajtorna (akrobatika), az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, megteremtve ezáltal a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.  

A Fit-Kid versenyeken a résztvevők korosztályonként, életkoruknak megfelelő koreográfiák keretében, zenére hajtják végre a gyakorlatokat, amelyek akrobatikus, hajlékonysági és erőelemeket, valamint gimnasztikus és akrobatikus ugrásokat tartalmaznak A-H szintig. Az edzések mellett országos és nemzetközi versenyeken vehetnek részt a gyermekek. Ugyanakkor nemcsak a versenyezni kívánó gyerekek, hanem az örömteli mozgást, tornát és táncot kereső fiúk és lányok is részt tudnak venni az edzéseken már óvodás kortól.

A Fit Kid mozgalom az elmúlt 18 év alatt széles támogatottságra talált. Jelenleg az országban 16 városban (Székesfehérvártól Békéscsabáig), 22 sportegyesületben, 2500 gyerek foglalkozik a Fit Kid-del, melyből 600 fő rendszeresen versenyzik. A magyar Fit-Kid versenyrendszer nemzetközileg is komoly elismertséggel bír. 1999-ben került sor az első nemzetközi versenyre Barcelonában, amelyet azóta számos verseny követett Olaszországban, Szerbiában, Izlandon és Malagán. 2007-ben Malaysiában tartották az I. Fit-Kid Világbajnokságot. 2014-ben Izladon került megrendezésre a Fit-Kid Európabajnokság, ahol kiváló eredményekkel álltak helyt a magyar Fit-Kid versenyzők.

A Fit-Kid mozgalom célja azonban nem kizárólag versenyszerű sportolás támogatása, hanem hogy minél több gyerek megismerkedjen a mozgás örömével. A fit-kid rendezvényeken az A és B kategóriás versenyzők megmérettetése mellett, könnyített szabályokkal tudnak színpadra lépni a fit-kid Dance, Dance show kategóriában a gyerekek ezzel is tovább szélesítve a sikeres szereplés és az ebből adódó sikerélmény örömét. A fit-kid mozgalom a klasszikus versenysportokkal szemben nem kizárólag a tehetséges gyerekek teljesítményorientált, versenyeken való szerepeltetésére koncentrál, hanem a versenyzés lehetőségének biztosítása mellett, elsősorban a gyerekek tehetségének és testalkatának leginkább megfelelő mozgásforma megtalálásra törekszik az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás megszerettetése révén.

Fitvilág SE – Fit-kid szakosztály

Az egyesület 2014.-ben kezdte meg működését. A gyerekek által gyorsan megszeretett mozgásforma hatására az egyesület hamar bővülni kezdett és a szülők, illetve egyéb támogatók munkájának köszönhetően, már közel 40 gyermek versenyszerűen, és az utánpótlás, valamint az ovis-kisiskolás korosztály is heti több alkalommal rendszeresen tud részt venni edzéseinken .

A Fitvilág Se Fit-kid Szakosztálya jelenleg Budapesten a II. kerületben a Hárshegyi út 3. szám alatt, a Montessori Óvoda sporttermében szervez tanfolyamokat óvodás gyermekektől egészen 16 éves tinikig. A kisebbek játékos gyakorlatokkal ismerik meg a sportot és a mozgás örömét. A haladók és a versenyzők heti 3x-4x edzenek, ahol fitness, tánc (balett alapok és koreográfia), akrobatika és mozgáskoordinációs tréningeken vesznek részt. Az edzéseken a nyújtás, az erősítés, a mozgáskoordináció, valamint az állóképesség fejlesztése szerves egységet alkot. A legfontosabb számunkra a sport szeretete és a sport örömének átadása, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a sport által nyújtott pozitív lehetőségek felismerése,  egészségesebb és szebb testalkat, erős izomzat, helyes testtartás kialakítása és az egészséges életmód népszerűsítése.