A gyerekek mozgásigénye határtalan, érdemes ezt kihasználnunk és minél korábban megismertetni velük minél többféle sportágat, hogy később magától tudja kiválasztani azt, amit a legszívesebben űz majd. Így megmarad a mozgás szeretete és testileg és lelkileg is egészséges felnőtté válnak.

A sportolás elősegítheti a gyerekünk kiegyensúlyozott fejlődését mind testileg, mind lelkileg. Nem kell szükségszerűen élsportolót nevelnünk a gyerekből, a mozgás amúgy is jó hatással lesz rá. A megfelelő sportág kiválasztásáig hosszú út vezet: először is figyelembe kell vennünk a gyermek testalkatát, egyéni mozgásigényét, koordinációs képességét, érdeklődési körét. Ennek megfelelően írathatjuk be különböző foglalkozásokra, ahol kiderül, miben mennyire tehetséges, és melyik sportág űzésében leli a legnagyobb örömét.

Az alábbiakban két lehetőséget is ajánlunk, amit a Fitvilág SE keretén belül kipróbálhattok:

Fit-Kid:

A fit-kid igazi hungarikum: a Béres Alexandra nevéhez köthető felnőtt fitnesz sikerén felbuzdulva, de azon túlmutatva a világon először a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) álmodott és valósított meg egy gyerekeknek szervezett fitnesz versenyrendszert, hogy a gyermekek is minél korábban megismerjék a sportágat és megszeressék ezt a mozgásformát. A Fit Kid mozgalom 1997-ben indult, s azóta részletes szabálykönyve, kialakult versenyrendszere, mozgásanyaga van.

A sportág különleges jellegét és egyedi megjelenési formáját mozgásanyagának sokszínűsége adja: a talajtorna (akrobatika), az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, megteremtve ezáltal a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

A Fitvilág Sportegyesület 2014-ben kezdte meg működését és a szülők, illetve egyéb támogatók munkájának köszönhetően, már közel 40 gyermek sportol versenyszerűen. Az utánpótlás, valamint az ovis-kisiskolás korosztály is heti több alkalommal rendszeresen tud részt venni edzéseinken .

Fit-kid Szakosztályunk jelenleg Budapesten a II. kerületben a Hárshegyi út 3. szám alatt, a Lotti & Maxim Montessori Óvoda sporttermében szervez tanfolyamokat óvodás gyermekektől egészen 16 éves tinikig. A kisebbek játékos gyakorlatokkal ismerik meg a sportot és a mozgás örömét. A haladók és a versenyzők heti 3x-4x edzenek, ahol fitness, tánc (balett alapok és koreográfia), akrobatika és mozgáskoordinációs tréningeken vesznek részt. Az edzéseken a nyújtás, az erősítés, a mozgáskoordináció, valamint az állóképesség fejlesztése szerves egységet alkot. A legfontosabb számunkra a sport szeretete és a sport örömének átadása, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a sport által nyújtott pozitív lehetőségek felismerése,  egészségesebb és szebb testalkat, erős izomzat, helyes testtartás kialakítása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Ovis tornánkon a gyerekek 3 éves kortól játékos formában ismerkednek meg a fit-kid alapjaival, és a szakszerűen felépített órákon észrevétlenül készítjük fel izomzatukat a későbbi erőnléti és akrobatikus, táncos gyakorlatok elvégzésére. Ovis tornánkra várunk szeretettel kisfiút és kislányt egyaránt kedden és csütörtökön 16.00-17.00 között!

További információt edzőnknél kaphatsz:

Fekete Annamária: +36 (20) 961 56 16

Rögbi:

 

A hetes rögbit Adam Haig skót hentes ötlete alapján 1883-ban kezdték játszani, egy labdarúgó pálya méretével arányos területen: egy csapat hét főből állt, míg maga a küzdelem 7 perces félidőkkel zajlott.
A játék nagyon gyors, látványos, és hihetetlen fizikai igénybevétellel jár. Három tolongásjátékos van egy csapaton belül, a futó játékosoknak nagy terület adott a támadásokhoz.  A 2016-os Riói Olimpián olimpiai sportágként is debütált.  A rögbit az angolszász iskolákban pedagógiai céllal oktatják a gyerekeknek, hiszen rendkívüli mértékben nevel a bajtársiasságra, csapatszellemre, mindamellett erőteljesen edzi a fizikumot. Mivel a tojás alakú labdát a szabályok értelmében csak hátrafelé lehet passzolni, így a csapattársak egymásra utaltsága minden más spsorrtágnál erősebb: a rögbi a csapatjátékok csapatjátéka! 

A Fitvilág Sportegyesület keretében működik a FEKETE OROSZLÁNOK RÖGBI KLUB, az egyesület Rögbi szakosztálya, ahol kicsitől a nagyig  vesznek részt gyerekek a tanfolyami edzéseken. Célunk, hogy toborzóprogramok által felfedezzük a jövő tehetségeit a rögbi sportban. A maglódi füvespályás edzéseink mellett Monoron és Budán tartunk edzéseket.

Az edzéseken magasan képzett edzők segítik a gyerekek fejlődését, s nyújtanak útmutatást egészen a válogatottig. A sport megszerettetésén túl továbblépési lehetőséget is kínálunk  U16- U18-as korosztályos csapatainkban.  A rögbit akár meglévő sportága mellett is használhatja a gyerek kiegészítő edzésként: a sportág többek között segít az állóképesség fejlesztésében, önkontrollra nevel és fejleszti az önbizalmat. Edzőink feltett célja az egészséges életmódra nevelés, s a mozgalmas, testet átmozgató edzéseket az elmét is frissítő meditatív gyakorlatokkal gazdagítják.

Budán,a Klebelsberg Kuno Általános Iskola sporttermében korosztálytól függetlenül várjuk szeretettel a sportág iránt érdeklődő fiúkat és lányokat egyaránt hétfőnként 16.00-17.00 között. Tehát ha szeretnéd, hogy gyermeked a sportolás szeretete mellett fizikailag és szellemileg is erősödjön, hogy megtapasztalja a családias csapatszellem érzését, vagy egyszerűen unja a kerek labdát, hozdd el egy budai óránkra, hogy részt vegyen egy játékos formában átmozgató, szórakoztató csapatjátékon.

További információt szakosztályvezetőnknél kaphatsz:

Péczely Ákos +36 (30) 288 99 96